Szegedi Piac

Megbízómtól nagyszerű brief-et kaptam, így könnyű volt a munkám. A jó brief nem megköti a tervező kezét, hanem elindítja a fantáziáját!

A cél a hagyományos piaci „feeling” megteremtése volt. Kézenfekvőnek kínálkozott a zöldség-gyümölcs kavalkád, mely oly jellemző a szegedi Nagypiacra. A friss, ropogós színek is az érett, illatos terményekre igyekeznek ráerősíteni.

Könnyen jött az ötlet, friss hatású az embléma.

 

Szegedi Városkép

Ugyanattól a Megbízótól érkezett a brief, akitől a „piaci” megrendelést is kaptam. A jó brief itt is sokat segített, hogy a Szeged városát remekül jelképező épületek adják az embléma alapját, és ne érezze a szemlélő a „lerágott csont” érzetét, pl. a Dóm, vagy a Tisza folyó szerepeltetésével.

Az emblémában szereplő színes négyzet jó arculati kiegészítésnek bizonyult, a Városkép arculata modern, ízléses megjelenésű lett.

 

Magyar Légiközlekedési Kollégium

Az MLK a korábbi Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egyik szakmai tanácsadó testülete. A Kollégiumnak nincs erős arculati megjelenése, mégis fontos volt egy olyan embléma megalkotása, mely az eleganciát és a mértékletességet sugallja, azonban ezekkel együtt a XXI. századi vizuális formákat is tükröznie kellett!

Fontos megjegyeznem, hogy a vékony vonalak kezdő és végpontjai, illetve azok egymáshoz viszonyított helyzete igen pontos tervezés eredménye! Precíz helyzetük sokat segít abban, hogy a vonalas megjelenés ellenére mégis érezhető a repülőgép tömege.

 

Liberté Étterem

Nemrég újult meg az étterem. Fiatalosabb lett a belső, s ehhez friss, új arculat megalkotása vált szükségessé. Először a tipográfiát alkottam meg. Visszafogott, de elegáns betűtípust készítettem. A betűk íveinek, formáinak összhangjával egy tányér sziluettje szinte adta magát. A tányér íves vonalait is sokáig kellett pozícionálni, a tökéletes arányok érdekében. Elegáns arculat lett.

A vendégek szeretnek időzni az étteremben, gyakran lapozgatják a különleges képi világú étlapot; ezzel erősítve azt, hogy gyakrabban visszatérjenek.

 

Lombard Csoport

Egy általam ismert és elismert tervezőcsapat kapta a Lombard Csoport új arculatának kialakítását. Egy sor remek terv született, melyeket és magam is megszemlélhettem. Az új arculattervek azonban valahogy nem működtek igazán. Miért? Mert a Megbízó ragaszkodott a korábbi embléma változtatás nélküli alkalmazásához! A régi logó felett azonban már eljárt az idő. Így a friss és remek ötletek nem éltek egy régi emblémával. Azok a tervek persze jobbak voltak, ahol a tervező a logót is átdolgozta.

Feladatom először csupán az volt, hogy adjak új vizuális ötleteket a tervezéshez. Rögtön éreztem, hogy az embléma a ludas a dologban. Ismerve a követelményeket úgy dolgoztam át a logót, hogy a vizuális hatás megmaradjon, de modern dinamikus megjelenésű legyen. A garabonciás diák alakja egyszerűsödött és szebb vonalvezetésű lett, a háttérben álló háromszög-motívumot is íves formára alakítottam. Ez az ív jól együtt él az átdolgozott tipográfiájú, általam megtervezett feliratban szereplő, egyedi formájú M betűvel. Az íves háromszög, valamint a cégfelirat M betűje igen erős vizuális megjelenést ad, a Lombard „ütősen” kommunikál vele.

Elérhetőségek:
6726 Szeged, Fürj u. 15.
Telefon: 06 (30) 9986 779
Email: info@vamonos.hu